Je perfect zicht start bij een professionele oogmeting

Maak je afspraak voor een professionele oogmeting bij Oogwenk Optiek in Arendonk of Oud-Turnhout. Zo zet je de eerste stap naar een perfect zicht met een stijlvolle bril en aangepaste glazen of contactlenzen

Als lid van de selecte Carl Zeiss Academy staan wij als gediplomeerde opticiens en optometristen garant voor een uitgebreide oogtest op basis van verschillende parameters. Wij meten de brekingsfout van je ogen met de state-of-the-art meettoestellen van het wereldvermaarde Zeiss.

Wie kan bij ons langskomen voor een oogmeting?  

Iedereen met verminderd zicht of zichtproblemen is welkom voor een oogmeting. 

  • Kijk je minder scherp in de verte? 
  • Heb je moeite met het lezen van de kleine lettertjes? 
  • Voelen je ogen vermoeid na een dagje kantoorwerk? 
  • Kamp je regelmatig met onverklaarbare hoofdpijn? 
  • Ben je doorverwezen door de oogarts?

Om bij een opticien een oogtest te laten uitvoeren, moet je in principe meerderjarig zijn. Kinderen met zichtproblemen gaan altijd eerst langs bij de oogarts. Zo geniet je ook van de voorziene wettelijke terugbetalingen van het ziekenfonds. 

Een oogmeting neemt slechts een kwartiertje in beslag en kan nooit kwaad. Meten is weten! 

Hoe verloopt een oogmeting?

Een oogmeting verloopt bij ons in twee verschillende stappen. Zo meten we eerst de objectieve refractie, vervolgens controleren we de subjectieve refractie. 

De resultaten voor beide parameters zijn vereist om voor jouw ogen de ideale aangepaste brilglazen of contactlenzen te bepalen.

Voor de objectieve refractie scant ons oogmetingstoestel je ogen en wordt voor elk oog de brekingsfout door het analysetoestel automatisch gemeten.

Om de subjectieve refractie te bepalen, nodigen we je uit om op afstand letters van verschillende groottes te lezen. Aan de hand van deze oefening bepalen we je persoonlijke voorkeurscorrectie. 

Wat na de oogmeting?

Na de oogmeting beschikken we over een volledige inschatting van je zichtproblemen. 

In de eerste fase adviseren we om te starten met een bril met aangepaste glazen. Deze kan je altijd behouden als back-up wanneer je op een later moment beslist om over te stappen op contactlenzen.

Wanneer je wenst, starten we aansluitend op de oogmeting met het stap voor stap bepalen van de juiste aangepaste glazen en het kiezen van een mooie bril. In combinatie met de oogmeting neemt dit in totaal een uurtje van je tijd in beslag. 

Stellen we naast de normale brekingsfouten van je ogen nog andere oogtekortkomingen vast? Dan verwijzen we je door naar de oogarts voor verder medisch onderzoek. 

Hoeveel kost een oogmeting?

Een oogmeting kost 40 euro. Je ontvangt na de oogtest een document met alle gemeten parameters. 

Dit bedrag ontvang je in mindering terug wanneer je binnen de zes maanden bij ons aangepaste glazen, een bril of contactlenzen aankoopt. 

Maak hier je afspraak voor een oogmeting in Arendonk of Oud-Turnhout

Afspraak maken