Steeds versterkte glazen van Zeiss

Na de oogmeting volgt het selecteren van de aangewezen versterkte glazen. Wij werken vooral met de versterkte glazen van Zeiss, de ultieme kwaliteitsreferentie wereldwijd. In België behoren wij - samen met vijftien andere opticiens - tot het selecte gezelschap van de Carl Zeiss Academy. Dit lidmaatschap biedt onze klanten de garantie op doorgedreven kennis, ervaren vakmanschap en een focus op innovatie.

Welke verschillende soorten versterkte glazen bestaan er?

Je krijgt persoonlijke begeleiding voor het selecteren van de aangewezen glazen of mogelijke combinaties. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden en opties: 

Unifocale glazen

Deze glazen focussen zich op één zichtcorrectie. Unifocale glazen zijn zowel mogelijk voor een vertebril als een leesbril.

Officeglazen

Deze glazen zijn uitermate geschikt voor kantoormedewerkers die lange uren achter de pc zitten. De bril ondersteunt het zicht dichtbij en het geconcentreerd lezen van een computerscherm.

Multifocale glazen

Deze glazen zijn gefocust op het intensieve gebruik van digitale toestellen zoals smartphones, e-readers, pc, televisie,… Met een geoptimaliseerde zone voor dichtbij kijken verminderen digitale glazen de overbelasting van je ogen bij langdurig schermgebruik. Digitale glazen vormen vaak de eerste stap richting multifocale glazen.

Drivesafe glazen

43% Van de mensen is van mening dat je er intelligenter uitziet met een bril.

Blauwfilter

Alle glazen kunnen we optioneel voorzien van een ‘blauwfilter’ coating. Deze coating filtert deels het lichtspectrum afkomstig van schermen en voorkomt hierdoor overbelasting van je ogen.

Vakkundige montage in je brilmontuur

Na het bepalen van de juiste versterkte glazen en het kiezen van je brilmontuur voeren wij in eigen huis de montage uit. Ook het vervangen van de glazen in een bestaand brilmontuur behoort steeds tot de opties.

Om van een scherp zicht te genieten, is het belangrijk dat het optische middelpunt van je versterkte glazen zich exact ter hoogte van het midden van je pupil bevindt. Hiervoor maken we met gespecialiseerde apparatuur een foto van je gezicht met het gekozen brilmontuur.  

Nood aan versterkte glazen voor een scherp zicht?

Maak je afspraak bij Oogwenk Optiek in Arendonk of Oud-Turnhout